Skip to main content

Manliga magdansare

Mer att läsa...

Det är lätt att tro att magdans enbart är en dans för kvinnor men det finns flertalet fantastiska dansörer och Maria, lärare i burlesque fusion och magdans, har samlat ihop en lista med de du bör ha koll på.

Ahmed Refaat

Ahmed Refaat, egyptisk dansare och koreograf, har bl a dansat i Reda Troup men turnerar nu runt världen och undervisar och uppträder på olika festivaler, antingen tillsammans med sin manliga dansgrupp eller som solodansare.

Oriental tap med sin dansgrupp:

Tito Seif

Tito Seif har varit i Sverige många gånger och är mycket uppskattad både som dansare och pedagog världen över. Som en framstående, tekniskt mycket skicklig, innovativ entertainer av rang är Tito alltid är underhållande att se.

I sitt klassiska nummer på en darbuka:

Mohamed Zaza

Mohamed Zaza medverkade bl a på Nile Groupe festival 2018. Lite svårt att hitta någon info om honom men han verkar vara baserad i St. Petersburg och undervisa på en dansskola, Dance Vector.

Mohamed Kazafy

Mohamed Kazafy har turnerat världen runt som permiärdansare i Reda troup. Nu är han en eftersökt pedagog, uppskattad för sina tydliga och precisa förklaringar av steg och kombinationer.

Ett nummer med Kazafy Troupe:

Khaled Mahmoud

Khaled Mahmoud är en eftertraktad egyptisk dansare och lärare på festivaler runt om i världen. Med över 30 års erfarenhet både som lärare och artist är han en outsinlig brunn av kunskap kring dans- och musikteori, hans vänliga sätt i dansstudion och hans humor på scen gör honom väldigt omtyckt.

Ett nummer där Khaled blandar klassisk oriental med sha’abi. Bara att se dräkt nr 2 är värt väntan:

DaVid of Scandinavia

DaVid of Scandinavia började sin dansbana när hans far tränade honom i danser från Punjabi. Född i Norge har DaVid utforskat världen både som student och, på senare år, även som lärare.

DaVid i ett trumsolo:

Ozgen Ozgec

Ozgen Ozgec är född i Istanbul men bor numer i London. Han dansar turkisk magdans och romani-stil. Ozgen har tränat modern dans och ballett förutom magdans och kan hittas på dansfestivaler runt om i världen.

Här är Ozgen i ett nummer som visar både romani och magdans:

Simon Sako

Simon Sako föddes och bodde sina första år i Libanon. Simon har tränat för bl a Yousry Sharif och Lubna Emam. När han dansar libanesisk dabke beskrivs han som stark, fängslande och nära musiken. Sedan 2010 har Simon en dansgrupp i Texas där han också bor.

Simon i en oriental:

Finns i ett kul men kort klipp på Facebook också.

Azad Kaan

Azad Kaan en relativt ny dansare från Istanbul. Azad dansar magdans till egyptisk musik men han är en av de få som även använder turkisk klassisk musik till sina danser.

En fin dans till klassisk turkisk musik:

Prince Kayammer

Prince Kayammer började undervisa i sin hemstad Thessaloniki 2003. Hans kärlek till den egyptiska magdansen ledde honom till Kairo där han studerade både magdans och folklore.

Vaagn Tadevosyan

Vaagn Tadevosyan kommer från en armenisk artistfamilj. Han började sin artistiska bana tidigt men upptäckte så småningom magdansen. Han arbetar som dansare och lärare men är även en eftertraktad koreograf i Ryssland. Då han dansat ryska danser kan man tydligt se de influenserna i hans helt egna, musikaliska och liksom hypnotiska dansstil.

Ett solo till varierad musik:

Solo till Ana fi Intizarak, den vackra musiken skriven till Oum Kalthoum av Zakira A’hmad:

Läs mer om våra danskurser i magdans.

Mer att läsa...

Prova på-vecka hos Layali

Prova på-vecka i januari

Prova alla våra dansstilar för endast 100 kr/lektion. Gäller under perioden 22-28 januari.

Anmäl dig idag

Dansskolan Layali

Elevshow

12 december välkomnar vi er till elevshow. Kom och se våra elever och lärare visa upp vad det jobbat med under höstterminen.
Mer info

Layali Dansakademi på YouTube

Layali på sociala medier

Vi laddar upp nya dansfilmer och bilder hela tiden, från dansvardagen och från våra dansshower.

Följ oss på YouTube
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Pinterest