Skip to main content

Nivåer på våra danskurser

Vilken nivå skall jag välja?

Ett tips är att du stannar på samma nivå tills du känner att du hänger med ordentligt i rörelse och koreografi. Det bästa är att till en början stanna minst 2 terminer på varje nivå. På F (fortsättningsnivå) kan du stanna i ett par år innan du går upp till de mer avancerade nivåerna.

Vi rekommenderar alltid att du tränar in grunderna ordentligt! Om inte grundtekniken sitter som den ska, kommer du aldrig att få en ren och snygg dansstil. Så det lönar sig inte att ”fuska” och gå upp till en nivå som man inte är redo för, tvärtom riskerar du att lära in rörelserna felaktigt och få en oren teknik.

Fråga din lärare om du är osäker på vilken nivå du skall välja. Om du kommer från en annan skola eller lärare, rekommenderar vi alltid att du går ner en nivå, så att du får kläm på den nya lärarens sätt att undervisa. Vi har alltid en öppet hus-vecka första veckan på terminen, då har du möjlighet att prova dig fram till den nivå som passar dig.

Rekommenderade förkunskaper

N – nybörjare – 0-1 termins erfarenhet. För dig som inte har dansat dansstilen innan eller gått någon enstaka kurs tidigare och vill jobba mer med grundtekniken.

N/F – nybörjare/fortsättare – För dig som dansat minst 1-3 terminer tidigare.

F – fortsättning – Du måste ha dansat minst 4-6 terminer tidigare, och här stannar du länge innan du går upp till nästa nivå.

F/M – fortsättning/mellan – En nivå för dig som vill ha lite mer utmaning än fortsättningsnivå.

Avancerad – Du har mycket goda förkunskaper och har redan dansat under flera år. Kursern har stort fokus på avancerade koreografier.
För magdans gäller att du har dansat de flesta olika stilarna (slöja, mileya, käpp, cymbaler, balady, saidi o.s.v.).

Om du vill satsa lite extra och gå mer än en gång i veckan kan det vara en idé att efter ett tag gå olika nivåer och få en balans mellan teknikträning och koreografiinlärning.

Sommarkurser hos Layali

Fortsätt dansa hos Layali under hela sommaren. Vi kör danskurser varje tisdag och torsdag - olika stilar och lärare varje vecka.

Se sommarschemat

Magdanskurser hos Layali

Höstterminen 2020

Nu finns höstens dansschema upplagt.

Anmäl dig till höstterminen

Layali på YouTube

Vi laddar upp nya dansfilmer hela tiden, från både små och stora dansshower.

Följ oss på YouTube
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Pinterest