Skip to main content

Nivåer på våra danskurser

Vilken nivå skall jag välja?

Ett tips är att du stannar på samma nivå tills du känner att du hänger med ordentligt i rörelse och koreografi. Det bästa är att till en början stanna minst 2 terminer på första nivån för nybörjare samt andra nivån för fortsättare. På tredje nivån kan du stanna i ett par år innan du går upp till den mer avancerade nivån.

Vi rekommenderar alltid att du tränar in grunderna ordentligt! Om inte grundtekniken sitter som den ska, kommer du aldrig att få en ren och snygg dansstil. Så det lönar sig inte att ”fuska” och gå upp till en nivå som man inte är redo för, tvärtom riskerar du att lära in rörelserna felaktigt och få en oren teknik.

Fråga din lärare om du är osäker på vilken nivå du skall välja. Om du kommer från en annan skola eller lärare, rekommenderar vi alltid att du går ner en nivå, så att du får kläm på den nya lärarens sätt att undervisa. Vi har alltid en öppet hus-vecka första veckan på terminen, då har du möjlighet att prova dig fram till den nivå som passar dig.

Nivåer

Nivå 1: Nybörjare (0-2 terminer)

På denna nivå förväntas ingenting av dig som elev, och passar dig som aldrig har dansat förut, eller dig vill stanna kvar och nöta in grunderna. Här går vi igenom allt i ett lugnt tempo, och om det är en koreografi är den kort och lätt.

Nivå 2: Fortsättning (2-4 terminer)

Du har dansat tidigare på nivå 1 i minst 2 terminer.Tempot är snabbare, vi börja träna lite mer avancerad teknik, koreografin längre och svårare.

Nivå 3: Mellan (5-9 terminer)

På denna nivå förväntas du ha ordentlig grundteknik. Här kan du stanna länge, och träna in dom olika stilarna som behövs för att kunna avancerad till nästa nivå.

Nivå 4: Avancerad (8+ terminer)

Här förväntas du som elev ha en extremt stark grund inom det valda ämnet. Det går fort och det är svårt. Denna nivå är för dig som verkligen behöver en utmaning. Ingen tid läggs på att gå igenom grundteknik, eftersom vi förutsätter att du kan den redan.

För magdans gäller att du har dansat de flesta olika stilarna (slöja, mileya, käpp, cymbaler, balady, saidi o.s.v.).

Öppen nivå

Hit kommer du med öppet sinne, alla är välkomna och har något att lära. Läraren anpassar nivån efter deltagarna.

Om du vill satsa lite extra och gå mer än en gång i veckan kan det vara en idé att efter ett tag gå olika nivåer och få en balans mellan teknikträning och koreografiinlärning.

Kursstarter i februari & mars

Kursstarter i februari & mars

Nya danskurser i alla våra dansstilar startar i februari och mars. Boka plats redan nu.

Mer information

Danskurser Stockholm

Vårterminen 2024

Anmälan är öppen. Se alla våra danskurser under vårterminen och anmäl dig idag.
Mer info & anmälan

Layali Dansakademi på YouTube

Layali på sociala medier

Vi laddar upp nya dansfilmer och bilder hela tiden, från dansvardagen och från våra dansshower.

Följ oss på YouTube
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Pinterest