Skip to main content

Sunita Singh

Undervisar i: Bollywood

Sunita Singh har dansat sedan 5-årsåldern, och var den första i Sverige som började att undervisa i Bollywood-dans. Hon är utan tvekan den mest meriterade Bollywood-läraren i Sverige. I Sverige har hon fått sin utbildning främst av Kristina Borgkrantz och Sangita Paul. Hon har studerat dans på heltid i 3 år på en av Delhis bästa dansskolor, Shriram Bharatiya Kala Kendra. Under 2006 blev hon tilldelad ett treårigt stipendium, rekommenderad av den Indiska Ambassaden i Stockholm för att finansiera sina dansstudier av Indian Council for Cultural Relations. Hon har deltagit i flera workshops anordnade av den högt respekterade Kathak maestron Pt. Briju Maharaj som koreograferat för Indiens största klassiska filmer som bl.a. Devdas, Gadar och Dil to Pagal Hai som även visats på svensk television. Både Pt. Brjiju Maharaj och Sunitas lärare uppskattar henne och har rekommenderat henne att utnyttja sina talanger i indiska filmindustrin Bollywood.

I Sverige har Sunita framträtt vid ett flertal tillfällen bl. a på Kulturhuset, Dansens Hus, Aktuellt som 8-åring, Faddergalan 2000, samt ett antal gånger på Östasiatiska och Etnografiska museet i Stockholm. Hon var den första som uppträdde med Bollywooddans på Berns och har uppträtt på fester i samarbete med SVT:s Fredrik Bergling och i tvprogrammet ”Efter tio”. Se videoklipp här.

Sunitas elever har även fått tillfälle att uppträda med henne, t ex på företaget Indiska och förhandsvisningen för filmen Bombay Dreams. Sunita har även blivit intervjuad i svenska ELLE tidningen samt i P3 radio om Bollywooddans. I Indien har hon redan fått både dans, film och modelluppdrag. Under sina tre studieår har hon varit med i olika tv-program och interjuver för sin dans samt gjort reklamfilm för den nya TV-kanalen Living India, NDTV. Genom sina modellarbeten har hon även fått bilder publicerade i livsstilstidningar, digitaltidningar samt deltagit i modevisningar, kataloger och varit med i Times of Indias kändissida page 3. Sunita har arbetat som omtyckt lärare under flera år.

Några elevröster om Sunita:
”Sunita är mycket bra som lärare. Gillar hur hon förklarar texten och hur rörelserna från korren tas med och vävs in i uppvärmningen”

” Sunita är en superpositiv solstråle, förklarar allt väl och noga. Kan inte förbättras. ”

Lärare på Layali

Aktuella kurser och workshops

Just nu håller Sunita Singh i följande kurser på Layali. Klicka på rubriken för mer information och anmälan.


Bollywooddans på Youtube

Titta på YouTube och se våra elever och lärare dansa bollywooddans.

Följ oss på YouTube

Sommarkurser hos Layali

Fortsätt dansa hos Layali under hela sommaren. Vi kör danskurser varje tisdag och torsdag - olika stilar och lärare varje vecka.

Se sommarschemat

Magdanskurser hos Layali

Höstterminen 2020

Nu finns höstens dansschema upplagt.

Anmäl dig till höstterminen